Please activate Javascript in your browser for full functionality

Algemene bepalingen

ALGEMENE VOORWAARDEN VAKANTIEPARKEN

 

Onderstaande verblijfsvoorwaarden zijn van toepassing in de vakantieparken die de verblijfsformules hotel, studio’s en appartementen aanbieden. Voor de campings, verwijzen wij naar de bijzondere verblijfsvoorwaarden op pagina 35 (onderdeel camping).

1.            HOTELFORMULE

1.1.         Logement

1.1.1.     De ‘dienst reservatie’ van het domein wijst de kamers toe in functie van het beschikbare aanbod. In de tweepersoonskamers kan soms een derde bed worden bijgeplaatst (bv. kinderbed).

1.1.2.     Het uur van aankomst en het uur van vertrek worden door Floreal meegedeeld.

1.1.3.     Drie verblijfsformules zijn mogelijk:

a)            volpension (afhankelijk van het domein)

b)            half pension (afhankelijk van het domein)

c)            kamer met ontbijt

1.1.4.     Het onderhoud gebeurt dagelijks door het personeel van Floreal.

1.2.         Prijs

1.2.1.     De huurprijs varieert volgens de gekozen verblijfsformule en periode (zie tarieven).

1.2.2.     De vermelde bedragen zijn inclusief BTW. Hierin zijn speciale diensten gevraagd door de klant niet inbegrepen (speciale maaltijden, dranken, telefoongesprekken, enz.).

1.3.         Reservering

1.3.1.     De reservering dient schriftelijk of per telefoon te gebeuren. Een reservering kan gebeuren via het online reservatiesysteem, per e-mail of via een contactformulier op florealholidays.be Zij wordt effectief na bevestiging door het vakantiepark of het reservatiesysteem na betaling. 

1.3.2.     Een voorschot van 30 % van het totale bedrag van het verblijf zal gevraagd worden en dient binnen de 14 dagen betaald te worden; zo niet kan uw reservatieaanvraag geannuleerd worden. Het resterend bedrag van uw verblijf wordt 2 maanden voor aankomst gevraagd en dient uiterlijk 4 weken voor aanvang van uw verblijf betaald te worden. Indien de reservatie via het online reservatiesysteem gebeurt, wordt het volledige bedrag onmiddellijk bij reservatie voldaan. 

 

2.            FORMULE STUDIO’S EN APPARTEMENTEN

2.1.         Logement

2.1.1.     De ‘dienst reservatie’ van iedere Floreal wijst de studio’s en/of appartementen toe in functie van het beschikbare aanbod en de samenstelling van de familie of de groep:

a)            studio: 1 tot 3 personen

b)            appartement met 1 kamer: 4 tot 5 personen

c)             appartement met 2 kamers: 6 personen

2.1.2.     Het tijdstip om de studio’s en/of appartementen bij aankomst te betrekken en het uur om de logementen weer te verlaten wordt door het domein meegedeeld.

2.1.3.     De klant is verantwoordelijk voor de netheid en de huis- raad van het gehuurde logement (inventaris bij vertrek). De eindschoonmaak zal gedaan worden door onze poetsdienst van de verschillende vakantieparken. De schoonmaak zal worden aangerekend tegen het geldende tarief. In alle gevallen moet de klant de vaat doen, en deze in de keukenkasten plaatsen, de lakens en handdoeken bij vertrek in de hal van het logement plaatsen en de vuilnisbakken op de aangewezen plaats stellen. Wij behouden ons het recht om een vast bedrag van de waarborg in te houden bij niet-naleving van deze regels.

2.1.4.     Bij zijn aankomst en in geval van een tekort moet de klant onmiddellijk de receptie verwittigen.

2.2.         Prijs

2.2.1.     De huurprijs varieert volgens de gekozen accommodatie en periode (zie tarieven).

2.2.2.     De vermelde bedragen zijn in euro en inclusief BTW, elektriciteits- en waterverbruik. Hierin zijn specifieke diensten gevraagd door de klant niet inbegrepen (speciale maaltijden, dranken, telefoon- gesprekken, enz.).

2.2.3.     De maaltijden zijn facultatief en bijgevolg niet inbegrepen in de huurprijs. Het is aanbevolen deze vooraf te reserveren of onmiddellijk bij aankomst.

2.3.         Reservering

2.3.1.     De reservering dient schriftelijk of per telefoon te gebeuren. Een reservering kan gebeuren via het online reservatiesysteem, per e-mail of via een contactformulier op florealholidays.be Zij wordt effectief na bevestiging door het vakantiepark of het reservatiesysteem na betaling. 

2.3.2.     Een voorschot van 30 % van het totale bedrag van het verblijf zal gevraagd worden en dient binnen de 14 dagen betaald te worden; zo niet kan uw reservatieaanvraag geannuleerd worden. Twee maanden voor aankomst ontvangt u de saldofactuur voor het volledige bedrag van uw verblijf min het reeds betaalde voorschot + een waarborg van € 100. Deze factuur en de waarborgsom dienen ten laatste 4 weken voor de aankomstdatum gestort te worden. Indien de reservatie via het online reservatiesysteem gebeurt, wordt het volledige bedrag onmiddellijk bij reservatie voldaan. De waarborg zal terugbetaald worden binnen 20 dagen na vertrek. Indien de taken in het kader van de eindschoonmaak (vaat doen, bedden opmaken, beddengoed in de hal plaatsen en de vuilnisbak ledigen in de hiervoor voorziene plaats.) niet correct uitgevoerd zijn, behouden wij ons het recht om een vast bedrag van de waarborg in te houden volgens de geldende tarieven voor niet volbrachte taken. Indien u iets gebroken hebt of schade hebt aangebracht aan het logement, zullen wij de terugbetaling ver- minderen met alle daaruit voortvloeiende kosten.

3.            ANNULATIE

3.1.         Elke annulatie dient schriftelijk te gebeuren bij de directie van het vakantiepark.

3.2.         In geval van annulatie worden de volgende bedragen ingehouden:

a)            Meer dan 60d voor aankomst: € 50

 

b)            30 tot 60d voor aankomst: 30% (= inhouding van het voorschot)

c)            15 tot 30d voor aankomst: 50% van het factuurbedrag.

d)            8 tot 15d voor aankomst: 75% van het factuurbedrag.

e)            Minder dan 8d voor aankomst: 100% van het factuurbedrag

f)             No Show: 100% van het factuurbedrag

g)            Elke laattijdige reservatie (<3d voor aankomst) is pas definitief op vertoon van een betalingsbewijs per mail.

4.            KORTINGEN

ABVV-leden (BBTK - Metaalcentrale - ACOD - BTB - Centrale Voeding en Horeca) genieten - bij verplichte voorlegging van een actueel bewijs van lidmaatschap: een ledenkaart volstaat niet (bankoverschrijving, attest ABVV of andere beroepscentrale) - van 10 % korting op de logementprijzen; de leden van de Algemene Centrale ABVV (bouw, hout, scheikunde) en de Centrale Textiel - Kleding - Diamant, genieten van 25 % korting op het logement (één attest per reservatie van de kamer, studio of appartement).

Om deze korting te ontvangen, dient de reservatie rechtstreeks ge- maakt te worden. Alle reservaties die gemaakt worden door andere reservatieplatformen geven geen recht op bovenstaande kortingen. Deze kortingen zijn niet cumuleerbaar met andere kortingen.

 

5.            ALGEMEENHEDEN

5.1.         Dieren zijn niet toegelaten in onze vakantieparken, uitgezonderd blindengeleidehonden.

5.2.         De meeste vakantieparken zijn toegankelijk voor andersvaliden en beschikken over speciale voorzieningen. Het volstaat om de ‘dienst reservatie’ van het vakantiepark hiervan vooraf te verwittigen.

5.3.         Gelieve eventuele contra-indicaties betreffende de maaltijden schriftelijk te preciseren bij de reservatie.

5.4.         De directie van de parken wijst elke verantwoordelijkheid af in geval van schade, diefstal, verloren of achtergelaten voorwerpen.

5.5 De niet-naleving van de algemene voorwaarden zal resulteren in de inhouding van de waarborg voor de huur van de studio’s en appartementen en het voorschot voor hotelformule.

 

6.            BESTEMMING FRANKRIJK

Voor de winter- en zomervakanties in Frankrijk gelden de algemene en de bijzondere voorwaarden alsook de annuleringsvoorwaarden van onze partners. Deze laatsten zijn verkrijgbaar bij reservatie.